lördag 17 oktober 2009

Budapest

En fantastisk stad med Buda på ena sidan om Donau och Pest på den andra. Pest ett platt landskap medans Budasidan är bergig. Det är på Pest du ska gå och shopa och äta men många sevärdheter finns på Budasidan. FÖr Budapestborna är det "Finare" att bo på Budasidan.


Här är Parlamentet....en byggnad som kostade massor att bygga, inreda och utsmycka!!!!Hade man istället laggt dessa pengar på att bygga upp ett samhälle hade det räckt till en by för 40 000 personer............Invändigt har det gått åt mer än 40 kilo guld till utsmyckningar......Vi hamnade på Palinka and Sausage Festival......Palinka är ett Ungersk brännvin gjort på destillerade jästa frukter.Palinkan måste vara minst 37,5 % starkt och gjord på Ungerska råvaror för att få kalla sig Palinka.
PAlinka dricks i tulpanformade glas.
På festivalen fick man sig ett glas och sen kunde man gå runt slottsgården där festivalen hölls och köpa smakprov på alla möjliga Palinka, 2 cl kostade 300 forint ca 12 kronor.Den godaste var gjord på Honung och äpplen med lite tuch av kanel.Den sämsta smakade bara finkel......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar