måndag 4 januari 2010

Gott gotti gott gott, bild 4 av 365

Sitter och njuter av ensamheten vid fönstret och kollar in fåglarna som verkligen ser ut att säja "Gott gotti gott gott" till varandra.Det är vansinnigt rogivande att kolla in fåglarna kring talgbollarna och frökapseln.
Jag är glad att jag inte är en talgoxe eller blåmes  den här vintern.Just idag är det -16 och hård vind.....skönt att sitta inne med en sprakande brasa.
Gott gotti gott gott kvittrar talgoxen...säkert glad över att ha hittat till mina talgbollar.5 kommentarer:

 1. Ja det är väldigt rogivande med att ha fåglarna tjattrandes utanför fönstret! Idag har vi nollgradigt så nu kan man andas och njuta lite... Ska nog kolla om det finns någon domherre på besök, har bara sett en hittills...

  SvaraRadera
 2. Garanterat så är de tacksamma över dig. Jag funderar vad som hände det året när vi inte skulle mata fåglarna på grund av risken för fågelinfluensa, hur många som åtlydde uppmaningen och om våra små rara vinterfåglar märkte något?

  Fina bilder i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Så bra tolkat. Visst är de mumsfilibabba för de små pippisarna dessa talgbollar. Tack för kiken hos mig :-)

  SvaraRadera
 4. Verkligen gott-gottigott... och dessutom livsnödvändigt.
  Undrar bara hur jobbigt det är att trycka in talgbollarna i den där spiralgrejjen? Har en sån hemma, mindre tror jag, har aldrig lyckats klämma in något där. Här serveras talgen direkt i nätet i stället.

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren på min blogg!
  Namnet på det jag tittar/tar bilden igenom vet jag faktiskt inte, men normalt finns de på båtar och man drar tamparna igenom.
  Här står de som monument vid havet.

  Så gott för de små fåglarna, de behöver verkligen mat i dessa kalla tider.

  Ha det bra.

  SvaraRadera