onsdag 23 december 2009

Jul=Knäck...Lakritsknäck


Lakritsknäck
2dl grädde
2dl strösocker
2dl ljus sirap
2msk smör
20 turkisk peppargodisar

Koka grädde, socker och sirap till kulprov (ca 30 min eller 122 grader).
Hacka godisarna.
När du fixar kulprovet häller du i godishacket och smöret och rör om och sen är det bara att hälla upp i knäckformar!
God Jul

8 kommentarer:

  1. Knäck är gott och juligt, men jag föredrar den vanliga sorten :)
    GOD JUL!

    SvaraRadera
  2. Hm... förstöra den goda knäcken? Men bilden ser julig ut.
    God Jul.

    SvaraRadera
  3. Föredrar vanlig knäck men min man skulle älska denna =)

    SvaraRadera
  4. Låter spännande med lakritsknäck (fast jag med föredrar den vanliga ;).
    Önskar dig en riktigt God Jul!
    Xini Björnmamman

    SvaraRadera
  5. Visst gör det. Det är ett måste - nästan- för i år gjorde jag kola istället. Goda ser de ut nästan för goda God Jul

    SvaraRadera
  6. Lakritsknäck låter spännande, jag gillar lakrits skarpt. God Jul önskar jag dig/Lis

    SvaraRadera
  7. Mmm knäck är gott, har dock problem att äta den, då den hela tiden envisas om att fastna i min piercing :)
    En riktigt God Jul önskar jag dej.
    /Helena

    SvaraRadera
  8. Aaahhhhhh, vad gott!!!! Ska spara det där receptet. Mums. VI gör en massa sorters kola till jul och en extra knäck är nog inte i vägen :-)

    SvaraRadera