söndag 25 september 2011

Fönster

Fototriss 150 har temat Fönster:
JAg tog en sväng i de gamlla delarna av HOlmsund och fångade fönsster på Dillnerska huset:


Ett vackert hus från gamla Holmsund.Nu går det under namnet Dillnerska huset men förr var det skeppshandel och tornet fungerade som utkik efter inkommande båtar till kajen nere i Djupvik.

söndag 11 september 2011

Skuggor

En solig septemberdag med Svea på promenad pass ju bra till veckans fototriss tema:Skugga


Det är spännande att traska omkring ute på Udden hos oss, stenar, svampar och ytorna utmanar till upptäcksfärder.

lördag 3 september 2011

Skyltar

Veckans fototriss har temat skyltar och givetvis far jag ut utan min kamera men har telefonen med mej så det blir telefonbilder idag....Är ju involverad i Sandviks Damlag och idag bar det iväg till Burträsk för match...där har jag aldrig varit tidigare men vet att dom gör världens goaste ost där: Västerbottensost!!!!
Sägnen säjer att Burträskarna har hår under fötterna varför vet jag inte men det har men alltid fått veta.......måste forska vidare på den saken senare...men sägnen säjer lite olika om detta:
1 att de var så lata att de inte hann nöta bort håret
2. Burträskborna hävdar, att det är illvilligt förtal av Skellefteåfolket, som de tydligen låg i "fejd" med.
3.Burträskborna var så nyfikna att jävulen gav dem hår under fötterna för att de inte skulle höras när de smög runt bakom fönsterna. Hur som helat har jag varit i Burträsk idag men såg inga håriga fötter men väl några skyltar:


Varning för halka fast det är kortbyxväder....

Ett önskeschema.....alldeles tom!!!

Sista bilden har ingen skylt men får agera skylt alldeles själv....
Bärplockarnas situation i Västerbotten är under all kritik och här har en bärplockare tagit rast och vila och markerar och skydddar sina bär med sina stövlar.....
Vill du kollla in fler skylttrissbilder så hittar du det på Fototriss

torsdag 1 september 2011

Fototriss:Vid vatten


Stugsista vid vattnet
Sista helgen i augusti är det stugsista ute på vår udde.En tradition utmed norrlandskusten för att ta farväl av sommaren. Då tänds eldar nere vid vattnet och marshaller brinner på bryggor och på stigarna upp till stugorna.Vi bor  i ett stugområde men vi har ju aldrig stugsista eftersom vi bor här året runt och det gör fler och fler men stugsista firas iallafall. I år slog dimman till så vi såg knappt vår egen brasa än mindre alla andra eldar som brinner utmed stränderna.Det är väl just det som gör tjusningen med att bo VID VATTEN.....